Friday, September 7, 2012

Past is Past

hari ni zz nk kongsikan sesuatu buat mereka2 yang pernah alami perkara yg sedih.. bru2 ni kan zz rasa mcm down sikit.. =)

apa yang berlaku dlm hidup kita samada kenangan pahit, manis, masin , kita biarkanlah ia berlalu.. jangan dikenang andai ia buat kita lemah, sedih dan tidak bermaya..tapi tidaklah sampai melupakan.. sbbnya ia adalah pengalaman + pengajaran dlm hidup kita.. membuat kita jadi lebih dewasa, kan?.. =) dan juga katakan pada diri kita:

pada kenangan pahit:


" terima kasih kerana telah menjadi sebahagian daripada masa silamku dan aku akan biarkan kau berlalu kerana ingin membuka lembaran baru"

pada kenangan manis:



"engkau bukan lagi milikku,kegembiraan kita telah pun berlalu dan aku akan corakkan apa yang aku ada dengan harapan dan impian"

pada hari esok:

"pertemuan kita masih belum pasti.. jadi aku ingin melakukan apa yang terbaik untuk diri ku hari ini seolah-olah kita tidak pernah bertemu"

tu je yg zz nk share.. dan lebih elok jika kita menyibukkan diri untuk melupakan kenangan yang menyakitkan dengan apa sahaja aktiviti selain daripada mendekatkan diri pada Illahi.. =) lagipun buat apa terkenang pada sesuatu yang melukakan kita, anggap shj apa yang berlaku ada hikmah di sebaliknya.. 

till then, Annyeong!!

13 comments :

  1. ada hikmah disebalik apa yg berlaku...
    mungkin yang pahit itu akan menjadi sesuatu yg tersgt manis di kemudian hari..
    be strong girl!!
    ^_^

    ReplyDelete
  2. miz ruha: betul tu kak.. terima kasih ye.. =)

    fadh leyanie: betul.. untuk buat sempadan kn? hehe

    bella: hehe.. terima kasih..

    ReplyDelete
  3. michelle hopell: betul.. tpi sush sgt nk lupa.. huhu

    nur ain azman: terima kasih ain.. =)

    farahazyanti: hehe.. =)

    ee: hehe.. tu la.. tpi nk buat let bygone be bygone tu, take time jgk..

    ReplyDelete
  4. The PAST let it be past dik. =)

    kite mulakan hidup baru.. kan.. gudluck sem baru btw. =)

    ReplyDelete
  5. maria manado: kan.. zz mmg tgj cuba nk start hidup bru.. nk lupakan sume yg x best.. hehe.. terima kasih kak

    ReplyDelete
  6. Mak aih, optimis gila kalau pengalaman pahit cakap macamtu. Rasa lepas sebulan dua berlalu pengalaman tu bolehla fikir macamtu.

    ReplyDelete
  7. arham md ali: hehe.. ape yg zz lalui ni dah nk msuk 2 thn da.. kena ckp mcm tu la am untuk kuatkan smngt nk lupakan kenangan pahit tu..

    ReplyDelete

Feel free to comment..
Really appreciate it!!
Syukran,Kamsahamnida,Terima Kasih, Arigato Gozaimas, Thank you.

Change is never easy. You fight to hold and you fight to let go!
 

Zierwa Zainal Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork