Tuesday, November 11, 2014

Kereta Persatuan, Ukhwah & Dakwah


Kereta turun temurun..

Dari adik zz yang guna masa dia belajar dekat KUIS dulu sampailah zz guna masa belajar di UUM.


dan nampaknya

Jodoh zz dgn kereta ni hanya setakat ni sahaja.


Kenapa zz gelar kereta Persatuan, Ukhwah & Dakwah?

Kereta persatuan sebab kereta ni lah zz ambil ajk2 kelab dekat asrama bila nak pergi meeting. Sharing is caring right? Pergi beli brg2 untuk program, siapkan brg2 sebelum program, makan2, ada ajk yang zz kamceng tolong zz bwk pegi hospital and paling tak boleh lupa bila dia org sempat shopping beli kipas.. :) mmg kenangan betul..
  


Kereta ukhwah sebab pergi mana2 pun mesti dgn geng zz dan naik kereta.. memang kena cukup korum la senang cerita. Kelas,Makan,Ziarah,Shopping dan segala2nya. Tapi yang paling syok sgt bila sorang lambat maka semualah lambat..haha.. Kalau gaduh tara mana sekalipun, tetap akan naik kereta ni cuma masing2 senyap sepi tak tahu mana nak mula..


Kereta dakwah sebab zz selalu guna kereta ni bila pergi usrah, program ilmiah masjid dll. Antara yang paling best bila kereta ni pernah bawa Hilal Asyraf. Terasa bangga sekejap. Hehe.  *sila pergi jauh2 Yelah, kereta yang buruk ni bila orang yang berilmu naik terus rasa mcm baru. :)

Semoga kalian yang pernah naik kereta kecil ni akan sentiasa mengingati segala kenangan yang tercipta dari sini.

8 comments :

  1. hahaha bagusnyaa ada kereta khas hahaha
    takde pun buruk. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tak bape nmpk sgt tu.. wrna dia ada yang dah terkeluar..asyik parking tgh panas.. :)

      Delete
  2. Sungguh nostalgia kereta ini...Sayang...:-)

    ReplyDelete
  3. wuhuhuhu sedeyyy...kamsahamnida keta kecil warna ape ek?hehe krim beige teh susu xbrp nk pekat kot haha pnjg nauuu nama btw thanks atas kesudian memberi khidmat :D

    ReplyDelete
  4. hahahha.. yg kalau gaduh naik keta sunyi tu rare... hiksss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rare sgt..lepas tu baik macam tu je..haha

      Delete

Feel free to comment..
Really appreciate it!!
Syukran,Kamsahamnida,Terima Kasih, Arigato Gozaimas, Thank you.

Change is never easy. You fight to hold and you fight to let go!
 

Zierwa Zainal Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork