Friday, December 3, 2010

~KAWAII GADGET'S CONTEST~

satu contest yg menarik la yg ak jumpe..
dr blog MOMMY PINKY




pilih 1 lgu yg ade kenangan..
x kesahla kenangan ape2 pn..pilih punya pilih akhirnya ak jumpe 1 lgu 
yg btul2 buat ak sedey lebih2 lagi bila thun terakhir ngan sahabt2 ak..

Lagu ni kite org nasyid untuk Hari Siswi Day mase semester 2..
da la mse tu kelam kabut ngan final(sdg final)
dan Allah izin mse tu ade gap smntara nk tunggu paper..
kite org pilih 1 lgu dan print out lagu tu and suruh sahabat2 sume hafal..
berlatih x lagi..
lepas berlatih sume pegang buku balik..hehe..lawak je..

mse hari pertandingan (nasyid tu mlm)..pagi baru kite org berlatih..
dgn nk susun gaya..nk nasyid sme2..
mncabar la.. sbb lagu tu tinggi..nk tukar mmg x smpt da..jalan je la..hehe..
ape2 pn mmg terbaik la sbb msing2 usaha..
ramai la dlm kalangan kite org ni x pnh pn seumur hidup nk nasyid..
tp sbb nk raikan penganjur yg sush payah buat SISWI DAY untuk kite org..


kite org pakai bju sme taw..hehe..kwn kite org carikn kt sek lame die..
usaha habis la pegi pinjam bju budak2 asrama..bju batik lagi taw..
mse nk tulis n3 ni rse nk nk tergelak pulak sbb dok ingat kelam kabut nk cri bju sme..
mcm nk wt show je..hehe..

sme kn bju kite org?yg x sme tu sbb ketua la..hehe..
yg tudung merah x msuk..die msuk pertndingan lain..

lagu yg kite org sume pilih ialah :


KEMBARA HIDUP (DEHEARTY)

Telah jauh aku mengembara,
Mencari erti hidup di dunia ini,
Yang selamaini sering disalah erti,
Oleh mereka yang bertuhankan hati.

Ku musafir ke pelusuk dunia,
Memerhatikan gelagat manusia,
Ada yang gembira hingga terlupa,
Ada yang berduka tetapi gembira.

Terasa lelah menempuh jalanan beronak duri,
Kekadang sesat tanpa haluan,
Sehingga punca hilang di mata,
Kuturutkan jua hati yang buta.

Kupasrahkan padaMu Tuhan,
Segala yang akan berlaku,
Kerana Engkaulah menentu segala,
Menciptakan dunia penuh pancaroba.

Tak terdaya rasanya kakiku melangkah,
Kau pimpinlah langkahku Tuhan,
Agar tidakku kesesatan dari jalan SyurgaMu yang diidamkan,
Kerana tidakku terdaya menahan seksa neraka.

Tidak pula layakku ke syurga,
Ku hanya hamba yang diciptakan dengan kelemahan,
Sering daku terlupa sering jua daku terleka,
Dengan nikmatMu yang melimpah didepan mata.

kite org pilih lagu ni sbb lagu ni wat inspirasi untuk kite org
lebih 2 lgi tgh pekse & bergerak ke arah yg lebih baik..
means berubh la kan?hehe..

ade cket la vdeo untuk lgu ni..hehe
tp x la smpai hbis..sbb  x sdap mne pun..
tp kite org dpt no 2 taw..hehe..
 x disangka2 kn?

video

tu je  la yg nk cite tntg lagu tu..hehe..
mengimbau kenangan..hehe

so..ak nk tag kepada yang bertuah & yang sgt2 ak syg:

1)  Marissa 
 &

k la..tu je..
try la dgr2.. bg sedap halwa telinga..hehe

8 comments :

  1. lagu 2 yg best...
    bkn org yg nyanyi 2..hehe

    ReplyDelete
  2. tQ join Kawaii Gadget's contest..gudluck >__< !!

    ReplyDelete
  3. to Mommy Pinky..

    owh,,da terjah blog kte ea?hehe

    ReplyDelete
  4. terima kasih sbb join contest..good luck..:)

    ReplyDelete
  5. tenkiuuu majad! :)
    aa..nk jwb cane ehh??hehe
    syg awk juge la ^__^

    ReplyDelete
  6. huhu..awk bukk lmbt sgt..
    da abeh da pun..tp x pe..
    hehe....syg kamu..

    ReplyDelete

Feel free to comment..
Really appreciate it!!
Syukran,Kamsahamnida,Terima Kasih, Arigato Gozaimas, Thank you.

Change is never easy. You fight to hold and you fight to let go!
 

Zierwa Zainal Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork