Friday, December 31, 2010

~eNtri Khas buAt NUbLi~

penghujung tahun 2010...
31 dec....

adelah hari lahir
kwn sek rendh ak..
mse ak sekolah kt SEK KEB SERI KELANA...
ni adelh gmbr die..haha



spe sngke stlh 11 thn x berjumpe..
akhirnye kite org jumpe semuanye di FACEBOOK..
siap buat REUNION lagi..



ade SKSK Raya




dan terkini dia org gi BROGA..
jelez ak tgk sbb due2 event ni ak x leh pegi..
x de rezeki...


so..mohd nubli....
ak nk ucapkan 
SELAMAT HARI LAHIR..
SEMOGA PANJANG UMUR..
DIMURAHKAN REZEKI SELALU..
SEMOGA KO BERJAYA DLM APE JUA BIDANG..

&

NUBLI BUKAN BUDAK LAGI,OK..
hehe...

xde adiah nk diberi...
so ak wt entri ni khas untuk ko..(kire adiah befday la)...
boleh ke??hehe

harap ak leh join 
lau kwn2 kite wt reunion lg..

nota cinta buatmu:aish...cptnye mse berlalu kn???

~pEnghUjuNg tAhun 2010~

Alhamdulillah...
kite semua da berjaya
melalui tahun 2010 sehingga
ke hari ni..
31 dec..hari terakhir untuk thn ini..

bile difikirkan..
da bermcm2 ak lalui..
x kesahla suka,duka mahupun derita..
tp ape yg pnting
PENGALAMAN ak sepnjg thn 2010 ini...

jadi sempena penghujung tahun ini
ak nk mengucapkan SELAMAT TINGGAL..hehe

semoga tahun 2011 yg akn menjelang tiba x lama lg
akn menjadikan hari2 yang sedih terindah buat ak..(hope so)..

nota cinta buatmu: terima kasih pada sesiapa yg sentiasa berada disamping ak ketika ak sush ataupun senang.. (ade  ker??)


Thursday, December 30, 2010

~sLow kALah KurA2~

mud untuk update blog sntiase ade..
tpi bile line tenet sgt2 lmbt..
kire mcm lau lawn lumba
dgn kura-kura tu
kompom la kura2 blh menang...hehe

mud untuk mlwt ke blog blogger len pn terganggu..
aduh..btul2 mnyushkan..
npe la jd mcm ni..hehe

soe ye
x blh nk wt lawatan blas blik..hehe
ade ke org lawt blog ak???(berfikir sejenak)

nota cinta buatmu: x suke nye bile line jd lmbt mcm ni..=(


Wednesday, December 29, 2010

~haRi Ni AKu meNjadi seOraNg peRindu~

hri ni ak teringtkn knangan lma
bukan antara ak dan si dia
tapi antra ak dan sahabt lama..

sape thu rupanya mereka
adalh anugerah terindah buat ak...
mereka yg memahami ak..
mereka yg sentiasa ada untuk ak pada waktu dulu..
mereka yg x pernh bosan mndgr cerita ak..
mereka yg sntiasa menemani ak..

ak rindu sgt pd kamu..
ak juga bukan smpurna..
tp mreka mlngkapkan ak..

hari ni..
ak rindukan kenangan dengan mereka..
study bukn pd tempatnye..
jalan2 ronda sekolah setiap mase..
lepak2 atas katil smbil bercerita..

uish...tersgt2 rindu...
hati shj yg tahu...

terima kasih ALLAH kerana menganugerahkn mereka
menjadi SAHABAT TERBAIK ak..

pada NUR AMIRAH, NAILAH DAUD & NURAIN ABU SEMAN...
bile lgi kite leh hangout sesame???
rndu sgt2,....

nota cinta buatmu: kenangan dulu mnjdikan ak seorg perindu dan berfikir bila akan berulang lagi?? 

Friday, December 24, 2010

~my nEw mP3~

minggu lepas ak dpt mp3 bru dr SONY..
bukn dpt PERCUMA taw..
mp3 lame ak rosak tp still ade warranty..
so,hntr je la gi kedai sony blik...

syg gk sbnarnye..
mp3 lame ak tu x de sikit pun calar..
alih2 mse ak nk dgr da xleh on..huhu..dasyat kn?

so, leps bru jumpe warranty,
dan tunggu nk dkt 2 mnggu gk la..
akhirnye pihak sony kol ak suh amek mp3 ak..

dan akhirnye die bg yg baru la..
hehe...cntik x??
alhmadulillah still warne PINK.. 



tapi x gune lagi stakat ni
sbb earphone x de...
dulu ade tp x thu g mne..
so..blh la nk g beli earphone bru yg wrne PINK jugak..
hehe...

nota cinta buatmu: mse ade mp3 x nk guna,..tp bile x de rse nk sgt gune...hehe...pelik kn?? =)



Wednesday, December 22, 2010

~CoNteSt " IpHonE 4 kE bLaCkbErRy tOrCh " ~

jalan2 melawat blog...then terjumpe la 1 contect yang dianjurkn oleh en Syed Muzammir ni...agak berminat sbb senang je nk wt..hehe..ak x thu la ni contest ke berapa yg ak join...x kesah menang ke x..sje suke2..lgpuns krg hati tersgt2 lapang sebab resume untuk praktikal da antar, msa pula tersgt2 senang sbb esok cuti...hehe...

cara2 untuk join pulak tersangat2 senang..hehe...

  1. jadi follower?? da pun walaupun tuan punya blog ni x letak syarat untuk wajib follow blog die tapi ak dgn senang hati nk follow jugak..hehe
  2. buat 1 entry... da buat pun..hehe... 
  3. pilihan ak adalah BLACKBERRY TORCH...oleh kerana x payah review so itulah yg paling ak suka..hehe... =)
  4. letak HEADER blog die...= ak da letak da...



tu je la.. ayuh sume...join reramai..hehe...tarikh tutup pn lmbt lagi... pada 22 JANUARI 2011...

nota cinta buatmu:x pernah berputus asa join contest walaupn x pnh menang...haha...ala..beselah adat pertandingan..yg pnting leh kenal rmai lgi blogger yg sgt KREATIF + BEST...hehe..

~FriEnDsHiP~


True Friends


There are many people
that we meet in our lives
but only a very few
will make a lasting impression
on our minds and hearts
It is these people that we will
think of often
and who will always remain
important to us
as true friends...


nota cinta buatmu: kwn mse senang ramai sgt2 tp kwn mase susah brape sgt yg ada?

Tuesday, December 21, 2010

~ResUme & PraktikAL~


hari ni tersgt2 la sibuk dengan latihan industri nye pasal..huhu...dpt thu td kne wt 6 salinan..huhu..byk kn?? esok da kne antr..agk kelam kabut la jugak..printer ak pulak rosak yg bhgian ink wrne..nk baiki RM98..kopak la duit..huhu...jd kne la wt stu2...yg bhgian ink wane print kt org lain..hehe


tgk la serabut tak?? serabut kn?hehe...ak pilih 3 tmpt praktikal..jd doakan agr Allah letakkan ak kt tempt yg terbaik..=)

nota cinta buatmu: takut la pulak bile pikirkan tntg tmpt praktikal ni..huhu

Monday, December 20, 2010

~muLaKAn HiDuP bArU~

setelah berfikir2 selama 2 hari ni...ak rasa cukupla kenangan2 pahit yg sgt2 TERKESAN dalm hidup ak...
dikuburkan..tapi bukan untuk dilupakan..cukupla atas apa yang berlaku yg mengajar ak erti KEHIDUPAN & erti KEMATANGAN...ape2 pn yg berlaku ak kena teruskn....jangan diungkit lagi..cukupla semua itu.... hati ak da cukup sakit...diam ak bukan bermakna ak terima tp buat ak berfikir..aneh kn hidup ni???kite selalu menilai tanpa selidik perkara yang sebenar?

esok tanggal 21 dec...semuanya akn jadi kenangan..ak akan kembali berseorangan..tiada teman..dan semuanya akan ak lalui bersendirian.. ak tak suka bercerita dengan org yg ak x percaya...ak juga x suka bercerita dengan orang yg tak berkongsi masalah dia dengan ak..ak juga x suka bercerita pada org yg x mempercayai ak kerana ak juga x mempercayai korang...(adil kn?)..diam ak untuk ak tenangkn diri ak.. mmg kite perlukn pendengar untuk selesaikn masalah..tp pengalaman ak dikhianati bukan senang untuk ak lupakan..ak  juga x suka bercerita pada orang yg suka berahsia kerana ak juga seorg yg simpan rahsia ak kn?

kawan ramai..tapi shbt yg snggup sush senang..yg sntiasa ada untuk kite..yang x pernh membezakan kita.. sush kn?ak ade ke sebenarnya??ntahla....ak seronok je tgk... tp ak x pernh rse lg kot..hehe...menyedihkan x?
dulu ade...tp da jd sejarah....(jgn ditanye..buat ak sedey je..)..kenangan pahit bile diungkit kembali sebenarnye sgt menyakitkan hati ak...

ape yg ak nak wt sbnarnye bile nk mulakan hidup baru?mcm2 la..tp x leh gthu..hehe....hnya hati ak je yg thu...tp antaranya la...no more story2 cte kt org yg sblum ni ak story...yg sebelum ni ak percaya giler2...no more ok!!belajar lebih berdikari tnpa ade spe2 disi kecuali ALLAH...hanya mengadu pd ALLAH..yg lebih mengetahui segala2 nya...

maka..doakn sy ye...doakan sy lebih kuat untk bersendirian dlm mengatasi sgala2 yg dtg...dan moga ALLAH temukan sy dgn seseorg yg x akan sesekali TIKAM AK DR BELAKANG..yang boleh berkongsi ape shj... IBARAT KEMBAR AK...(insyaAllah..)

nota cinta buatmu: doakn ak ye..


Wednesday, December 15, 2010

~x siHat~

blog dibiarkan bersawang untuk seketika
disebabkan juga line celcom yg x brape ok..
huhu...

malam ni bru blh tpi
keadaan badan x mengizinkan sgt..
ni pun menggagahkan diri juga untuk mengupdate blog ni..
huhu..

sgt2 x sihat..
selesema+batuk+sakit tekak = DEMAM

credit to getty images
ni je yg ak mampu tulis..
huhu..

nota cinta buatmu: doakan smoga cpt sembuh ye..sgt2 menyeksakan.. =(

Saturday, December 11, 2010

~SeLamAt mALam~

sje nk ucap selamat malam kpada sesiapa shj
yang sudi membaca blog ak yang x seberapa ni..
hehe..

ringkas kn?hehe..boring2 wt nota..
on9 jap..

credit to dazzlejunction.com
hehe..sebelum tido jgn lupe bce doa tido..
bsuh kaki takut mimpi..hehe

~ aK keceWa~

hati ak hari ni mcm dlm gmbr ni la..
huhu..
krn ape??
biarlah ak sorg shj yg tahu..
x yh la sibuk2 nk teka..
hehe


credit to google
ak msih mmpu berthn lagi..
terima kasih sbb bce entry ni..
sekurg2ny bile ditulis..
mungkin akn lega sikit..

nota cinta buatmu : ak bukan insan terpilih...doakn smoga cepat pulih.. =(

~SeLamAt HAri LAhiR bAbA~

hari ni 11 Dec 2010
hari lahir ayah ak..
yg ke ??? (rahsie la)
tapi mude lgi la..
x msuk pn 45 lagi..hehe

xde adiah nk bg sbb jauh..
just nk ucap:

..SELAMAT HARI LAHIR BABA..
..SEMOGA PANJANG UMUR..
..DIMURAHKAN REZEKI SELALU..

ni gambar ayah ak..
hensem x?hehe

ayah ak pkai bju askar..hehe..

ni gmbr ayah ak ngan ummi pulak kat airport Kuching..


KAK LONG SAYANG BABA
DENGAN UMMI SEKALI..

nota cinta buatmu: thn depan ak da msuk 21 da..huhu..cpatnye mse berlalu..huhu...

Friday, December 10, 2010

~biLa dAtaNg moOd rAjiN~

bila datang mood ak rajin nk memasak
maka ak akan memasak yg sedap2 untk diisi oleh perut..
hehe..

fikir punye fikir nk mkn ape
memandangkan kwn2 ak kuar ade halaqah
tnggal ak ngan farah shj
maka jwapan nye ialah:

KUEYTIAW REBUS YANG SIMPLE

setelah berhempas pulas kat dapur
berperang dengan senduk & kuali
maka terhasillah ini:



sedap x?? try la wt..simple je..hehe
sesuai ngan resepi..hehe

nota cinta buatmu: teringin nk mkn ayam kfc & donat sebenarnye..hehe..sedapnye..

Wednesday, December 8, 2010

~tAhuKah AndA??~

huhu...
tahukah kamu semua
yang sy seminggu ni x de kelas..
huhu...

lecturer batalkan kelas last2 minute..
huhu..
tersgt2 boring...
dan tersgt2 rndukan kelas skrg ni..huhu..

alahai...
bile x de kelas nk sgt ade kelas
tapi
bile ade kelas nk sgt x de kelas
mcm2 btul la..

mari kita manfaatkan
hari yang msih berbaki lagi 3 hr ni
dgn tgk cte,tido..buat asaiment..ulangkaji..hehe
jom...

nota cinta buatmu: rehatkn minda,jasad,hati sebelum lepas ni nk kne byk ganti kelas..waaa..tu yang palinng ak x suke..biarlah ade byk cuti pun..hehe

Monday, December 6, 2010

~sALam MaAL hiJrAh~

serangkap pantun dr ZIeRWa ZaiNaL:

Udara segar langit cerah,
Seluruh alam sinar merata,
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH,
semoga ia sentiasa mewarnai jiwa kita..

diTUJUKAN KHAS untuk

SEMUA PEMBACA...

tu je..








nota cinta buatmu: semoga kite same2 berhijrah dr buruk ke arah kebaikan..dan dr yg baik ke arah
                               yang lebih2 baik...doakn ak.... =)

Saturday, December 4, 2010

Tag 5#

hari ni rse ade mse lapang cket
nk jwb tag..
ak bukak blog Azizi dan guess what??
soalan la..hehe..oleh krn ak free..
so ak pn dgn snang hati nk jawab la..hehe

your BLOG NAME &WHY?

  • nme blog aku kalau korg da sedia maklum adalh.... RENTETANPERJALANANHIDUP.. sbb ape ek ak ltak nme tu? sbb blog ak ni ak nk cte tntg kisah perjalann hidup ak..tak kisah la di mana ak berada.. dan ak sgt2 x kisah lau ape yg korg nk pikir tntg..ape yg korg nk ckp tntg ak..leh terima x alasan ak??
5 THINGS THAT YOU LIKE?

  1. MP3 kesayangan ak..tp skrg da rosak..nga antar kt kedai..baiki...huhu..x thu la bile nk dpt blik..
  2. LAPPY ak la..bukn sng nk dpt..thank ye ummi dan baba sbb bg kak long laptop..memudhkan kak long nk wt sebarang keje..hehe..
  3. BROADBAND ak la..lau x de die mcm ne ak nk update blog..nk surf tenet...tp lau x de line ak panggil die BERUKBAND..haha
  4. my HANDPHONE la..beli pakai duit kutu tu..hehe..lelah ak kumpul.
  5. CAMERA la..beli mse sem 3 lau x clap..hehe..camera sony..
5 THINGS THAT YOU HATE?

  1. TAK PULANGKAN brg ak balik lepas da pinjam.
  2. BILIK BERSEPAH tapi kdg2 ak yg wt..hehe..bile dtg perasaan malas tu x yh ckap la mcm ne..sume keje yg ak nk wt jd x wt..
  3. org yg TIKAM DR BELAKANG..kompem da x de kepercayaan buat kamu.. seriously..
  4. MUNGKIR JANJI.. sgt2 x suke..huhu..tp lau de reason yg munasabah ak pertimbangkan lah..
  5. BERAT SEBELAH..x suke..mengguris hti ak..haha..
TAG..

ak nk tag pade sesiape shj yg bce blog ak..kalau korg rajin la..x pkse pun..n bile ade mse lapang..hehe

Friday, December 3, 2010

~mALaS~


tgh nk antr emel..cek2 la emel yg belum dibace..
dan terjumpe 1 cte yg blh buat ak gelak kejap..hehe


Pada masa dahulu, ada sebuah kampung dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.


Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku



Katanya : "saya adalah yang paling malas"



Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"



Lalu jawab lelaki tersebut : "kalau saya hendak makan,ada orang yang menyuapkan saya".



Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari dia tuanku".



Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"



maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan".



Maka raja pun terdiam?



Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata:



"saya adalah yang paling malas tuanku".



Raja pun bertanya, : "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"



budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas". 


memang tersngt malas kn??
anda pula bagaimana hri ni??
menjadi seorg yg sgt MALAS @ RAJIN??

~riNdu~



Sje je nk upload gmbr ni sbb
Rindu kot?hehe..
Mse ni kte org wt mkn2..
Duduk2 kt tangga..
Amek gmbr kenangan..
Yg lawaknye mcm2 la kenangan mse amek gmbr ni..
Dugaannye..
Dgn x de camera man..
 Nk thu x?
Kite org ltak atas ape??
Hehe..lawak sbnrnye..
Kite org usung iron board ltk kat atas tngga..
Pastu say “CHEESE” ramai2..
Lme gk la nk jd..
Sbb bila snap
Muke ak x nmpk..
Ye la dok bwh skali..
Nk jga tkut camera jtuh agi..
Hehe..
Tu je nk story..
Wassalam..

~KAWAII GADGET'S CONTEST~

satu contest yg menarik la yg ak jumpe..
dr blog MOMMY PINKY




pilih 1 lgu yg ade kenangan..
x kesahla kenangan ape2 pn..pilih punya pilih akhirnya ak jumpe 1 lgu 
yg btul2 buat ak sedey lebih2 lagi bila thun terakhir ngan sahabt2 ak..

Lagu ni kite org nasyid untuk Hari Siswi Day mase semester 2..
da la mse tu kelam kabut ngan final(sdg final)
dan Allah izin mse tu ade gap smntara nk tunggu paper..
kite org pilih 1 lgu dan print out lagu tu and suruh sahabat2 sume hafal..
berlatih x lagi..
lepas berlatih sume pegang buku balik..hehe..lawak je..

mse hari pertandingan (nasyid tu mlm)..pagi baru kite org berlatih..
dgn nk susun gaya..nk nasyid sme2..
mncabar la.. sbb lagu tu tinggi..nk tukar mmg x smpt da..jalan je la..hehe..
ape2 pn mmg terbaik la sbb msing2 usaha..
ramai la dlm kalangan kite org ni x pnh pn seumur hidup nk nasyid..
tp sbb nk raikan penganjur yg sush payah buat SISWI DAY untuk kite org..


kite org pakai bju sme taw..hehe..kwn kite org carikn kt sek lame die..
usaha habis la pegi pinjam bju budak2 asrama..bju batik lagi taw..
mse nk tulis n3 ni rse nk nk tergelak pulak sbb dok ingat kelam kabut nk cri bju sme..
mcm nk wt show je..hehe..

sme kn bju kite org?yg x sme tu sbb ketua la..hehe..
yg tudung merah x msuk..die msuk pertndingan lain..

lagu yg kite org sume pilih ialah :


KEMBARA HIDUP (DEHEARTY)

Telah jauh aku mengembara,
Mencari erti hidup di dunia ini,
Yang selamaini sering disalah erti,
Oleh mereka yang bertuhankan hati.

Ku musafir ke pelusuk dunia,
Memerhatikan gelagat manusia,
Ada yang gembira hingga terlupa,
Ada yang berduka tetapi gembira.

Terasa lelah menempuh jalanan beronak duri,
Kekadang sesat tanpa haluan,
Sehingga punca hilang di mata,
Kuturutkan jua hati yang buta.

Kupasrahkan padaMu Tuhan,
Segala yang akan berlaku,
Kerana Engkaulah menentu segala,
Menciptakan dunia penuh pancaroba.

Tak terdaya rasanya kakiku melangkah,
Kau pimpinlah langkahku Tuhan,
Agar tidakku kesesatan dari jalan SyurgaMu yang diidamkan,
Kerana tidakku terdaya menahan seksa neraka.

Tidak pula layakku ke syurga,
Ku hanya hamba yang diciptakan dengan kelemahan,
Sering daku terlupa sering jua daku terleka,
Dengan nikmatMu yang melimpah didepan mata.

kite org pilih lagu ni sbb lagu ni wat inspirasi untuk kite org
lebih 2 lgi tgh pekse & bergerak ke arah yg lebih baik..
means berubh la kan?hehe..

ade cket la vdeo untuk lgu ni..hehe
tp x la smpai hbis..sbb  x sdap mne pun..
tp kite org dpt no 2 taw..hehe..
 x disangka2 kn?

video

tu je  la yg nk cite tntg lagu tu..hehe..
mengimbau kenangan..hehe

so..ak nk tag kepada yang bertuah & yang sgt2 ak syg:

1)  Marissa 
 &

k la..tu je..
try la dgr2.. bg sedap halwa telinga..hehe

Change is never easy. You fight to hold and you fight to let go!
 

Zierwa Zainal Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork